Cum alegem corect sistemele de ridicare cu lanț

Cum alegem corect dimensiunea lanțurilor de ridicat sarcini

Timp de lectura: 5 min

Pe site-ul nostru puteți găsi un tabel orientativ cu dimensiunea lanțurilor de ridicat sarcini corespunzătoare pentru fiecare limită a sarcinii de lucru. Calculele sunt destinate condițiilor ideale de lucru. În practică, aceste condiții pot diferi foarte mult. Toate aplicațiile de ridicare ar trebui să fie evaluate de un specialist, care să poată recomanda lanțurile de ridicare adecvate unei operări în siguranță a sistemului de ridicare.

Cum se calculează lungimea brațului de lanț

Trebuie avut în vedere faptul că lungimea finală a unui sistem de ridicare cu lanț, cu unul sau mai multe brațe, nu coincide cu dimensiunea lanțului de ridicare.

Distanța dintre punctul de contact al sistemului de ridicare cu cârligul macaralei, și punctul de contact cu sarcina, este lungimea efectivă a sistemului de lanț.

Această distanță trebuie indicată la comandarea dispozitivelor de ridicare cu lanț.

Lungimea efectivă a brațului de lanț

 

Scurtarea unui braț de lanț

Putem folosi același sistem de ridicare pentru aplicații practice care necesita lungimi variabile ale brațului de lanț? Ei bine, da.

Există posibilitatea montării pe dispozitivele de ridicare cu lanț a cârligelor de scurtare pentru a modifica dimensiunea brațului de lanț.

Acest lucru permite reglarea portabilității și asigură versatilitatea sistemului de ridicare.

Scurtarea brațului de lanț

 

 

Cum afectează unghiul de prindere dimensiunea lanțurilor de ridicat

În cazul dispozitivelor de ridicare cu lanț cu mai multe brațe, unghiul pe care fiecare braț îl face cu axul vertical este critic. Tensiunea reală pe fiecare braț crește odată cu creșterea acestui unghi.

Astfel:

Variația sarcinii de lucru cu unghiul la sistemele de lanț

 

 

Din acest motiv, se recomandă folosirea unor sisteme de ridicare cu lanț având un interval de unghiuri de până la 45 ° față de verticală.

O evaluare redusă în scopul utilizării primesc sistemele având unghiuri cuprinse între 45-60 °.

Lanțurile nu trebuie folosite niciodată la unghiuri mai mari de 60 ° față de verticală.